Amanda och Robert – SavannahSweden Cheetah

Hejsan!

Vi hoppas att allt är bra med er. Med oss är allt bra och Cheetah växer mycket. Vi vägde honom igår och då vägde han precis 4kg. Idag tittade solen fram i Växjö så han har följt med på en runda i skogen med oss och hundarna. Det tyckte han var spännande. Han fick ha en tröja på sig för att inte frysa.

Han har varit jätteduktig över jul och nyår då vi har varit mycket hemma hos våra familjer. Han är omtyckt av alla! Vi har lärt honom att sitta på kommando, vilket gick väldigt snabbt att lära honom med lite gott kattgodis. Han är verkligen supersmart som ni säkert redan vet.

Här hemma är det mycket bus och gos med djuren. Cheetah har som morgonrutin att gosa med mig i ca en timme, där han både spinner, buffar och pussas 🙂 vi har med andra ord väldigt mysiga morgonar.

Han har dock varit lite orolig de senaste dagarna, vi misstänker att det beror på hans tänder. Vi har sett att han har tappat minst två tänder och sedan är han lite röd och irriterad i tandköttet. Han kliar sig mycket runt munnen. Vi har busat med mycket fjäderleksaker för vi tror att dom är lite sköna att tugga på, vi har också köpt lite tunna tuggpinnar som visserligen är till för hundar men vi har varit runt på flera ställen och det finns inga tuggpinnar för katter 🙂

Vi tycker synd om honom för man märker på honom att han besväras av det. Han råkade i stundens hetta (pga, tänderna) hoppa på vår ena hund Leia så hon fick en klo i ögat. Vilket känns tråkigt för de är bästa vänner och brukar busa med varandra. Tyvärr har inte revan i Leias öga läkt så bra som vi hoppats på. Men vi har idag varit hos en ögonspecialist och fått ytterligare behandling så det ska läka bra nu 🙂 Annars mår vi alla bra och vi har kramat Cheetah lite extra ifrån er 🙂

Kramar till er från hela familjen!