Pirjo – SavannahSweden dÁrtagnan – Dart

Liten uppdatering om hur det går för Dart.

Allt har gått jättebra hittills med honom, han är en riktig guldklimp. Nitro och Dart är numera verkligen storebror och lillebror – dit Nitro går dit går också Dart. Och Dart härmar det Nitro gör, vilket Nitro är väldigt medveten om. Så emellanåt lär Nitro honom sånt som han vet att man inte ska göra och sen sitter han själv bredvid och “småskrattar” när vi säger till Dart att det där får man inte göra.

Dart är, precis som Nitro, helt rumsren och har inte missat lådan en enda gång hittills, så vi har nu tagit bort de extralådor vi hade framme i början.

Han är förresten helt otrolig på att hoppa högt! Ställen som Nitro inte ens försökte på när han var liten klarar Dart med ett enda ordentligt hopp så vi har nu rensat ännu mer på hyllorna högre upp. Det senaste han kommit på är kul är att det går att gömma sig bakom kokböckerna på nedersta hyllan och om ingen märker en så kan man putta ut böckerna efter ett tag.

Han lärde sig till slut att benen slutar inte fungera bara för att man får en sele på sig och nu går det riktigt bra för Tom att ta ut honom på promenad och för att leka på gräsmattan.

Annars är Nitro och Dart ute på vår inhägnade altan varje dag och nu när det börjar bli varmare ute så har jag kunnat ha dörren öppen större delen av dagen så de har kunnat vara ute så mycket de vill.

Båda pojkarna sover i Toms säng och vi har börjat fundera på att köpa honom en större säng så att de får ordentligt med plats nu när de är tre som ska sova i sängen.

Vår grannes mamma är också kattägare (har en sibirier) och när hon hade hört att vi hade en ny katt hemma så kom hon direkt på besök för att se Dart. Och hon blev helt förälskad i Dart!

Nånting som vi båda också tycker är så roligt är att han kan sitt namn så bra – det spelar ingen roll om han sover eller var han än är, ropar man “Dart!” så kommer han direkt!

Nitro har alltid varit den som väcker Tom på morgnarna men nu har Dart fått överta det jobbet. Det enda som Nitro ännu inte har lärt honom är att på helgerna ska Tom ha sovmorgon och inte väckas förräns närmare 09.00. Som tur är så är inte Dart så envis så han hade “hoat” åt Tom imorse vid 6-tiden (på vardagar går Tom upp nån gång vid 04.30-05.00), men när Tom inte gick upp så hoppade Dart tillbaka i sängen och fortsatte att sova .

Så det går jättebra med Dart och vi är så glada för lillkillen!